Doei, wegwerpverpakkingen!

Ons doel is om samen herbruikbare voedselverpakkingen normaal te maken in Nederland. Om dit te bereiken zijn we met verschillende initiatieven bezig. Met hulp van jou en vele anderen wijzen wij eenmalige wegwerpverpakkingen de deur!

Starterskit verpakkingsvrij winkelen

Wist je dat we in Nederland gemiddeld 122 miljoen wegwerpverpakkingen openen per dag?! En een heel groot deel hiervan komt uit de supermarkt. Zonde, vinden wij. Daarom hebben we een starterskit samengesteld. Hiermee ben je altijd voorbereid om verpakkingsvrij boodschappen te doen. In de starterskit vind je een: groente – en fruitnetjes en stevige katoenen zakken.

Biologische, verpakkingsvrije boodschappen

Verpakkingsvrij winkelen is een goede eerste stap, maar uiteindelijk gaan we er natuurlijk voor dat verpakkingsvrij het nieuwe normaal wordt. Dat doen we door te laten zien hoe je moeiteloos verpakkingsvrij kunt leven.

We starten met een goed ontbijt. Een goed begin (van je dag) is immers het halve werk! Het werkt heel simpel. Je bestelt jouw favoriete ontbijtgranen en wij bezorgen deze duurzaam bij je thuis. Als jij deze hebt opgeborgen, stuur je de herbruikbare verpakking aan ons terug. Op deze manier heb je eenvoudig een lekker, verpakkingsvrij ontbijt!

Duurzaam verzenden, bezorgen en retourneren

O ja, er was nog iets. De verzending. VRY maakt gebruik van fietskoeriers. Waarom? Omdat dit volgens ons de enige écht groene manier van verzenden is. 

De zakjes willen we uiteraard graag vaker gebruiken. Daarom stuur je deze aan ons terug. Hiervoor gebruik je onze herbruikbare stoffen retourenvelop (we testen momenteel of de postbode hiermee kan werken, maar het lijkt erop dat dit geen probleem is). Uiteraard maken we de zakjes goed schoon voordat we er een volgende bestelling in versturen.

En nu?

Kortom, wij zitten niet stil! Ben jij er ook wel klaar voor om kilo’s aan verpakkingsmateriaal te besparen? Houd dan onze website in de gaten. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Dan word je automatisch op de hoogte gehouden zodra er iets gebeurt!

Maaike Crum