De schappen van de supermarkt, staan er vol mee. Vaak wel een half gangpad gevuld met ontbijtgranen. Hardlopers lijken vooral de granola en cruesli te zijn (gezien het immense aanbod). Allemaal net een ander smaakje, minder suiker, meer eiwitten, meer vezels of al het voorgaande gecombineerd. En vooral allemaal in een kleine verpakking met vaak plastic en karton, wat direct in de prullenbak belandt.

Niet ‘zomaar’ granola

Voor VRY zijn wij de afgelopen maanden op zoek geweest naar de perfecte granola. Granola is namelijk het eerste product dat wij in herbruikbare verpakkingen aanbieden. Maar onze eerstgeborene moet wel aan een aantal eisen voldoen. Ons boodschappenlijstje:

  • Biologische granola: gezond voor mens en mileu;
  • zo lokaal mogelijk geproduceerd: logisch!
  • in ‘bulk’ en in herbruikbare verpakkingen leverbaar: om onze missie te realiseren
  • en oh ja: we willen niet direct 600kg tegelijk af hoeven nemen 😉

Dit bleek nog best een opgave!

Niet te groot en niet te veel

De opties zijn al wat beperkt als je specifiek op zoek gaat naar biologische granola. Er is wel een aantal partijen dat in Nederland biologische granola bakt, maar dit is direct op heel grote schaal. Aangezien wij met VRY nog in de beginfase zitten van ons bedrijf, willen we niet direct honderden kilo’s granola afnemen om de testen in onze pilotfase. Daarnaast is het zonde als een smaak niet bevalt en we dan met heel veel granola blijven zitten..

Samenwerken met LekkerBrood

Na een aantal minder succesvolle gesprekken, kwamen we in contact met LekkerBrood. LekkerBrood is een onderdeel van SocialCapital en bakt heerlijke, biologische granola. Daarnaast geven zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen op werk of ontwikkelingsmogelijkheden. Sociaal en duurzaam gaat hier dus samen en hierdoor is LekkerBrood een perfecte partner voor VRY. Missie geslaagd!

We zijn heel blij dat we onze partner voor granola hebben gevonden. Op dit moment testen we met ons proefpanel de bezorging en retour van onze herbruikbare zakken. Zodra dit helemaal in orde is, kan iedereen via onze webshop bestellen en genieten van verpakkingsvrije granola. We houden je op de hoogte!