Onze missie

Herbruikbare voedselverpakkingen zijn voor 2030 normaal in Nederland.

Je kunt er niet omheen. Overal in de supermarkt liggen producten in wegwerpverpakkingen. Zonder dat je het doorhebt, of zonder dat je er veel aan kunt doen, gooi je kilo’s aan verpakkingsmateriaal per jaar weg. Ontzettend zonde en onnodig. Met VRY maken we het mogelijk om eenvoudig, en met een minimale inspanning verpakkingsvrij te winkelen.

Onze pijlers

De drempel verlagen

Het hergebruiken van voedselverpakkingen is helaas niet iets wat van de één op de andere dag normaal is. Naast tijd, zijn hier ook simpele en duurzame oplossingen voor nodig. Voor ons als consument, maar ook voor winkeliers. Met VRY zoeken we naar deze oplossingen. Oplossingen waarmee we de drempel om herbruikbare verpakkingen te gebruiken voor jou verlagen.

Een goede herkomst

Iedereen verdient een goed leven, goede werkomstandigheden en een eerlijk loon. Alle herbruikbare verpakkingen van VRY worden op de juiste manier geproduceerd. Hierbij staat het welzijn van mensen, dieren en het milieu centraal. Dit is ook het uitgangspunt voor ons toekomstige boodschappen assortiment. Bij VRY weet je altijd waar je product vandaan komt.

Toegankelijk voor iedereen

Door middel van een eigen webshop en samenwerkingen met bijvoorbeeld winkels en supermarkten, maken we herbruikbare voedselverpakkingen steeds normaler. We bieden herbruikbare opties op de juiste plek aan. Ook kijken we samen met winkeliers naar duurzame en herbruikbare opties. Alleen samen bereiken we onze missie, namelijk herbruikbare voedselverpakkingen normaal maken in Nederland.

In de hele keten

Wat is het nut van een herbruikbare verpakking als er rondom de verzending en bezorging alsnog veel afval ontstaat? Wij vinden dat het hele logistieke traject, van het bestellen van de boodschappen tot het bezorgen en retourneren van de verpakkingen duurzaam moet zijn. Om die reden stellen wij hoge eisen aan onze partners en maken we goede afspraken met elkaar.

Ons streven

2030, is dat wel realistisch?

Hier kunnen we nog veel woorden en afval aan blijven verspillen.

Aan de slag! Doe je mee?