Onze aanpak

Zo maken we verpakkingsvrij winkelen makkelijker voor je

Samen staan we voor een grote uitdaging. We moeten namelijk veel minder afval produceren om de afvalberg te verkleinen en daarmee de klimaatverandering af te remmen. Met VRY willen we dit makkelijker voor je maken. Met eenvoudig toe te passen duurzame oplossingen. Lees hieronder hoe we dit doen.

Ons aanbod

Herbruikbare voedsel
verpakkingen

Bijna iedereen neemt tegenwoordig zijn eigen herbruikbare boodschappentas mee naar de supermarkt. Een hele grote stap in de goede richting, maar waarom zouden we dit niet ook doen met zakjes voor broodjes? Of voor groente en fruit?

De herbruikbare katoenen zakjes en netzakjes uit onze starterskit gebruik je keer op keer. Zo bespaar je zonder moeite een hele berg plastic. De starterskit is gemaakt van duurzame materialen en bevat katoenen zakken in 3 maten en netzakjes in 2 maten. Perfect voor de dagelijkse boodschappen. Je vindt ‘em hier.

Naast de starterskit zijn wij continu op zoek naar herbruikbare oplossingen waarmee jij moeiteloos afval kunt besparen. Om je alvast een tipje van de sluier te geven, binnenkort komt er een hele handige vervanger voor je boterhamzakjes.

Boodschappen in herbruikbare verpakkingen

We vinden het belangrijk dat de hele keten, van het bestellen van je boodschappen tot het terugsturen van je verpakkingen gemakkelijk en prettig verloopt. Maar belangrijker nog, dat er geen onnodig afval ontstaat. Om dit te bereiken zijn we sinds kort een samenwerking gestart met de bedrijven BoxoCycloon en We Code Green. 

Samen ontwikkelen we een logistieke keten waarbij het hergebruiken van verpakkingen centraal staat, een circulaire keten. Op deze manier maken we uiteindelijk verpakkingsvrij winkelen helemaal normaal. 

Eind 2022 zullen wij onze webshop lanceren. Hierin vind je onder andere ontbijtgranen in herbruikbare verpakkingen. Binnenkort lees je hier meer over op onze website.

Tips tricks en inspiratie

Het terugdringen van plastic gaat niet van de één op de andere dag. Tijd, en de juiste informatie zullen deze transitie in gang zetten. In onze blogposts lees je een samenvatting van onze zoektocht. Ook lees je inspirerende artikelen van experts in het vakgebied en tips waarmee je zelf eenvoudig plastic kunt besparen.

Onze bezorging

Duurzaam bezorgd door fietskoeriers

De fiets is het veiligste en schoonste vervoersmiddel voor pakketbezorging. Daarom geven we jouw bestelling mee aan Fietskoeriers.nl, in meer dan 60 Nederlandse steden bezorgen zij uitsluitend op de fiets. Zo dringen we het aantal bezorgbusjes terug en houden we woonwijken veilig en schoon.

VRY wordt bezorgd door de fietskoeriers van: