Ontdek het gemak van een herbruikbare broodzak

Koop je regelmatig een brood bij de bakker of verse broodjes in de supermarkt? En vind je het ook zo zonde dat je elke keer een nieuwe plastic zak meekrijgt? Kijk dan eens naar herbruikbare broodzakken.

Herbruikbare broodzakken

Hergebruiken in plaats van weggooien

Onze duurzame broodzakken gemaakt van dik biologisch katoen kun je talloze keren hergebruiken. De zakken zijn wasbaar en gaat er na intensief gebruik eens een keer één stuk? Dan kun je heel eenvoudig repareren met naald en draad.

Herbruikbare broodzak groot

Deze grote broodzak is hartstikke handig als je regelmatig een brood koopt bij de bakker. Er past met gemak een heel brood in. Geef je broodzak aan de bakker om deze te gebruiken in plaats van een eenmalige plastic zak. Omdat hij gemaakt is van zeer dik katoen blijft het brood ook nog eens lekker lang vers. De zak is ook geschikt voor de vriezer.

Herbruikbare broodzak klein

Deze kleine broodzak is de uitkomst als je regelmatig broodjes in de supermarkt koopt. Er passen makkelijk 4 croissantjes of pistoletjes in. Het dikke katoen zorgt ervoor dat de broodjes lekker vers blijven.

Andere herbruikbare zakken

Naast broodzakken biedt VRY ook andere herbruikbare zakken en zakjes aan. Denk bijvoorbeeld aan netzakjes die je kunt gebruiken voor groente en fruit, of een klein katoenen zakje die zeer geschikt is voor het halen van noten op de markt.

Reviews

VRY is een fantastisch initiatief! De zero-waste starterskit draagt bij aan een stukje betere wereld. De zakken zijn van goede kwaliteit en zien er mooi uit. Bestelling is snel en gemakkelijk.

Tessa

De zakjes zitten standaard in mijn boodschappentas. Vooral de katoenen zakken zijn erg mooi en voelen stevig aan.

Hannie

Super tevreden met de producten van VRY! De kwaliteit is hoog en in de starterskit zitten voldoende verschillende zakken om te gebruiken bij je dagelijkse boodschappen. Zeker een aanrader!

Wytse

Bestel nu jouw starterskit

Doe jij binnenkort verpakkingsvrij boodschappen met één van de eerste 250 VRY starterskits?

€ 24,95
Bestel nu

Veelgestelde vragen over de herbruikbare zakjes van VRY

De plastic groente en fruitzakjes in de supermarkt zijn al verleden tijd, maar op de broodafdeling worden minstens zoveel plastic zakjes gebruikt. Je stopt je broodjes in een plastic zakje en een uur later verdwijnt dit zakje in de prullenbak. Zonde vinden wij, zeker als je bedenkt dat er nog duizenden andere zakjes zo snel in de prullenbak belanden. Daarom gebruiken wij als alternatief een katoenen broodzak. Deze kun je talloze keren hergebruiken. Dit scheelt dus kilo’s plastic op jaarbasis!

De broodzakken zijn erg makkelijk in gebruik. Ga je naar de bakker of supermarkt? Vergeet dan niet je broodzakken mee te nemen. Vraag de bakker of hij jouw brood in je eigen herbruikbare broodzak wil stoppen. En ga je naar de supermarkt? Gebruik dan je eigen broodzak in plaats van de plastic zakjes.

Ja je kunt de broodzakken wassen op een lage temperatuur van maximaal 30 graden. Het is normaal dat de zakken licht krimpen (maximaal 2%).

De herbruikbare broodzakken zijn onderdeel van onze zero waste starterskit. Deze is te koop in onze webshop, in de winkel van Artis en in de Landwinkel Arnhem.

De broodzakken zijn onder goede werkomstandigheden en van biologisch GOTS-gecertificeerd katoen gemaakt. Door de dikte van het katoen (280 gms) zorgt ervoor dat je de zakken talloze keren kunt hergebruiken en zelfs eenvoudig kunt repareren als dit nodig is.