Ken je dat gevoel dat het je niet snel genoeg gaat? Dat je de progressie niet ziet, omdat je eigenlijk alleen maar meer wil en vooruitkijkt? Dat is een beetje hoe ik me nu voel. Terwijl er zo veel is wat we afgelopen jaar hebben gedaan! Hieronder lees je wat wij het afgelopen jaar hebben bereikt.

Want stiekem hebben we best veel bereikt! We leveren een steeds grotere bijdrage aan onze missie, namelijk samen verpakkingsvrij winkelen normaal maken. Mensen gebruiken door onze producten minder eenmalig verpakkingsmateriaal en dat is zulk goed nieuws!

Wat hebben we bereikt?

In maart 2022 lanceerden we onze website. Onze eigen plek waarop we blogs plaatsen ter inspiratie en ons eerste product online zetten. Dat is de starterskit, waarmee we winkelen met herbruikbare verpakkingen normaal maken! We verkopen deze kit via onze website, maar al snel komt er een aanvraag om ook in een fysieke winkel te liggen.

Op dit momenten liggen we in verschillende winkels in het land met ons eigen product. De starterskit wordt verkocht bij Artis, bij supermarkten in Amsterdam en Arnhem en bij regionale Landwinkels. Dat is zo vet om te zien, omdat we weten dat het hierdoor makkelijk(er) wordt voor mensen om verpakkingsvrij te winkelen!

Waar werken we nu aan?

Op de achtergrond werken we ook hard aan de lancering van ontbijtgranen in herbruikbare verpakkingen. Dit duurt langer dan verwacht. Dit ligt waarschijnlijk aan onze eigen wensenlijstje. We willen namelijk alleen biologische granen, van een goede producent, mét een echt goede herbruikbare verpakking én een goede manier om de herbruikbare verpakking retour te krijgen etc..
Maar de zoektocht was met resultaat! Aan alle voorwaarden is voldaan en nu gaan we binnenkort echt onze ontbijtgranen lanceren!

Wat wordt de volgende stap?

Waar we eigenlijk al een tijd naartoe werken is ons eigen assortiment boodschappen in herbruikbare verpakkingen. Door regels rondom voedselveiligheid, het vinden van de juiste producenten en dat we een klein bedrijf (met een kleine portemonnee zijn), duurt dit langer dan verwacht. Maar dat is eigenlijk helemaal niet erg. Zolang we gestaag groeien en steeds meer eenmalige verpakkingen overbodig maken

Toch knaagt het als ik terugblik. We hebben grotere dromen en het lijkt ons fantastisch om meer eenmalige verpakkingen overbodig te maken. Gelukkig zijn we nog lang niet van plan om te stoppen en gaan we ook van jaar 2 weer een feestje maken!